top of page

Specialiseret pædagogisk omsorg

Services: Services

METODER & TILGANGE

1639E5D4-1F42-421E-A694-8F69D97F735B.jpeg
Post-it sedler
imengine.public.prod.agp.infomaker.io.jpeg

JEG-STØTTENDE SAMTALE

En metode til at give lindring, når det gør ondt indeni.

​

Den grundlæggende ide er at understøtte fokuspersonen i at sætte ord på stemninger, følelser og kropsprog.

 

Samtalen giver mulighed for, at fokus- personen oplever sig som betydningsfuld, at han/hun er noget værd. At der er mulighed for at erkende sig selv som et aktivt handlende menneske med ønsker, drømme og visioner for fremtiden.

 

Metoden er kendetegnet ved at understøtte fokuspersonen i at finde egne ressourcer, at blive rummet i egne følelser.

Principper i jeg-støttende samtaler:

​

Jeg-støttende samtaler skal forgå i et neutralt rum. Det er vigtigt at samtalen ikke bliver forstyrret. Tiden kan variere mellem 3 kvarter til en time.

​

Samtalen skal planlægges over et længere forløb, herunder også tidspunkt for start og afslutning. Det der tales om ved samtalen er fortroligt og kan under ingen omstændigheder forsætte uden for rummet.

ADL-TRÆNING

Vores botilbud indtænker ADL-træning i alle hverdagens aktiviteter, så borgeren er bedst muligt rustet til at komme ud i egen bolig.

 

ADL – træning (almindelig daglig livsførelse) hvor personlig hygiejne, rengøring af eget værelse, tøjvask, rydde op efter sig selv på fællesarealer, handle ind og lave mad er en integreret del af den adfærdsterapeutiske ramme på vores botilbud.

 

Igennem Almen Daglig Levevis (ADL) fokuseres der på de færdigheder der er nødvendige for at beboeren kan bo i egen lejlighed og indgå i det resterende samfund. Disse færdigheder er primært: praktiske gøremål såsom rengøring, sund hygiejne, relationsdannelse, at kunne bo selvstændigt samt med en struktureret hverdag.  Med ADL er vi med til at udvikle beboernes evne til at kunne bo i egen lejlighed og begå sig i det omgivendesamfund.

​

Effekten ved denne målrettede adfærdsterapeutiske indsats har overordnet til hensigt at træne borgeren i selvstændigt at kunne opretholde en adfærd, der skønnes nødvendig for at kunne fungere hensigtsmæssigt i egen bolig.

MILJØTERAPI

Miljøterapi er, som navnet lyder, terapi i miljøet. Miljøterapi er en psykiatrisk behandlingsform, der baserer sig på viden og teori om, hvilke forhold der er sunde for os at leve i og hvilke, der risikerer at gøre os syge.

 

Miljøterapi fokuserer på de mange små faktorer, som udgør helheden i det miljø, som borgeren befinder sig i. Det betyder, at både de sociale relationer og de fysiske rammer og vilkår indgår som en del af behandlingen.

 

Målet med et miljøterapeutisk samarbejde er at skabe et trygt og terapeutisk miljø for den unge.

​

Læs mere om miljøterapi på Center for Miljøterapi

​

Dokumentation af indsatser:

Vi benytter godkendt journalsystem (Sofus), hvori vores dygtige medarbejdere med udgangspunkt i Integrated Children's System (ICS) tilrettelægger en helhedsorienteret pædagogisk indsats. Personalet opretter plejeplaner og følger kontinuerligt op på effekten af indsatsen.

bottom of page